Γεια σας και καλώς ήρθατε στο blog μου. Εδώ θα δείτε κάποια νέα ​​σχετικά με το περιβάλλον. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, πιθανότατα θα τα δείτε και σε άλλες σελίδες. Ωστόσο, σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας.

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Γιγάντιο νεκροταφείο φαλαινών ανακαλύφθηκε στη Χιλή


Ένα γιγάντιο νεκροταφείο φαλαινών ανακαλύφθηκε στην περιοχή Ατακάμα στην βόρεια Χιλή.


Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Royal Society Journal, οι φάλαινες ξεβράστηκαν στην περιοχή πριν έξι με εννιά εκατομμύρια χρόνια σε τέσσερα χωριστά περιστατικά που σημειώθηκαν εντός1 0.000 ετών.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα ζώα δηλητηριάστηκαν από τοξικά φύκη και ξεβράστηκαν στις ακτές της περιοχής που ονομάζεται Cerro Ballena (Ο λόφος των φαλαινών).

Στο σημείο οι επιστήμονες ανακάλυψαν προϊστορικές φάλαινες και φώκιες που εξαφανίστηκαν πριν εκατομμύρια χρόνια, ενώ εκτιμούν πως υπάρχουν ακόμα εκατοντάδες αρχαία πλάσματα που περιμένουν να ανακαλυφθούν.

Γεμάτη σκελετούς και απολιθώματα, η περιοχή ήταν γνωστή για τους θησαυρούς της, ωστόσο τα τελευταία ευρήματα ανακαλύφθηκαν τυχαία, κατά τη διάρκεια εργασιών στον αυτοκινητόδρομο Pan American Highway.

Πολλά από τα απολιθώματα βρέθηκαν σε πολύ καλή κατάσταση όπως για παράδειγμα οι σκελετοί δυο ενήλικων φαλαινών πάνω από μια νεαρή φάλαινα.

Οι παλαιοντολόγοι κάνουν λόγο για ανακάλυψη παγκόσμιας σημασίας και υποστηρίζουν ότι βρήκαν τα «αστέρια» των απολιθωμένων θαλάσσιων θηλαστικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου