Γεια σας και καλώς ήρθατε στο blog μου. Εδώ θα δείτε κάποια νέα ​​σχετικά με το περιβάλλον. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, πιθανότατα θα τα δείτε και σε άλλες σελίδες. Ωστόσο, σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας.

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

5.000 υγιή ζώα σκοτώνονται στους ζωολογικούς κήπους κάθε χρόνο


Μόνο στην Ευρώπη, οι θανατώσεις υγιών ζώων φθάνουν τις 3.000-5.000 το χρόνο, σύμφωνα με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζωολογικών Κήπων και Ενυδρείων.


Η θανάτωση της 18 μηνών καμηλοπάρδαλης Μάριους στο ζωολογικό κήπο της Κοπεγχάγης προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις παγκοσμίως, όμως δεν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση, καθώς χιλιάδες ζώα σε ζωολογικούς κήπους της Ευρώπης θεωρούνται “περιττά” και σκοτώνονται.
Η Λέσλι Ντίκι από την ΕΑΖΑ δήλωσε στο BBC ότι όλα τα είδη ζώων, από γυρίνους μέχρι καμηλοπαρδάλεις, υποβάλλονται σε ευθανασία, για λόγους διαχείρισης σε ζωολογικούς κήπους.
Τα μεγάλα ζώα, όπως λιοντάρια, τίγρεις και αρκούδες, που εκτιμούνται ως “περιττά”, φτάνουν έως και μερικές εκατοντάδες, σύμφωνα με την επικεφαλής της ΕΑΖΑ. Ωστόσο, ακριβής απολογισμός δεν υπάρχει επειδή συχνά οι ζωολογικοί κήποι δεν καταγράφουν εάν κάποιο ζώο πέθανε εξαιτίας προβλημάτων υγείας ή για λόγους διαχείρισης.
Σημειωτέων ότι πριν από λίγες ημέρες, η διευθύνουσα σύμβουλος της EAZA -η οποία διοικεί 340 ζωολογικούς κήπους στην Ευρώπη- υπεραμύνθηκε της απόφασης για τη θανάτωση του Μάριους, υποστηρίζοντας ότι οι κανονισμοί που ακολουθούν οι κήποι της ένωσης αποσκοπούν στην προστασία των μελλοντικών πληθυσμών καθώς αποτρέπουν την ενδογαμία που ενδέχεται να οδηγήσει σε ασθένειες και δυσμορφίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου