Γεια σας και καλώς ήρθατε στο blog μου. Εδώ θα δείτε κάποια νέα ​​σχετικά με το περιβάλλον. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, πιθανότατα θα τα δείτε και σε άλλες σελίδες. Ωστόσο, σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας.

Κυριακή, 9 Μαρτίου 2014

Κλειδώνουν τα σπιτάκια ανακύκλωσης

Για δεύτερη φορά ανακαλείται η άδεια λειτουργίας της εταιρείας που διαχειρίζεται ταπερίπτερα ανταποδοτικής ανακύκλωσης.

Η πολιτεία κατηγορεί την εταιρεία ότι “φούσκωνε” τις επιδόσεις της στην ανακύκλωση και παρεμπόδιζε με κάθε τρόπο τους ελέγχους στα οικονομικά και τον τρόπο λειτουργίας της.

Η αντιπαράθεση του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε. (η οποία διαχειρίζεται 118 περίπτερα ανακύκλωσης σε μεγάλες πόλεις), ξεκίνησε στις αρχές του 2012 ύστερα από την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς από τον συμβεβλημένο με την εταιρεία Δήμο Αθηναίων.

Τον Απρίλιο του 2012 το διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΑΝ αφαίρεσε για πρώτη φορά την άδεια λειτουργίας της εταιρείας, υποστηρίζοντας ότι έδωσεψευδείς πληροφορίες για την ποσοτική απόδοση ανακύκλωσης. Ο ΕΟΑΝ υποστήριξε επίσης ότι προέκυψαν τεράστιες αποκλίσεις ανάμεσα στις ποσότητες που συλλέγονται και αυτές που δηλώθηκαν, ενώ διαπίστωσε και σοβαρό πρόβλημα στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας. Η εταιρεία στη συνέχεια προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και πέτυχε την αναστολή της απόφασης, υπό τον όρο ότι θα δεχθεί τη διενέργεια ελέγχου.

Από την πλευρά της, η Ανταποδοτική Ανακύκλωση υποστηρίζει ότι δεν παρεμπόδισε τους ελέγχους και παρέδωσε τα στοιχεία που της ζητήθηκαν.

Η άδεια της εταιρείας ανακλήθηκε για δεύτερη φορά τον περασμένο Νοέμβριο και η τελική δικαστική απόφαση αναμένεται να ληφθεί αύριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου